Baan bij SociaalPlus geeft Johan zijn leven terug

Eigenlijk hoefde Johan helemaal niet meer te werken. Hij werd zo beperkt door zijn epileptische aanvallen, dat hij bijna niet in staat was om de deur uit te gaan.

Dat was voor die tijd wel anders.
Hij werkte vanaf zijn 12e jaar en had later zelfs een eigen bedrijf. Door zijn aanvallen kon hij het niet waarmaken op zijn werk en begon hij banen te verliezen. Hij kwam in de medische molen terecht, maar het duurde nog een flink aantal jaren voordat erkend werd dat hij inderdaad epilepsie had.

Thuis blijven
De aanvallen werkten verlammend op Johan. Omdat ze zo hevig waren, kon hij niets meer plannen. Geen verjaardagen, geen boodschappen, geen bezoek aan familie. Zijn huis was zijn enige veilige plek en daarom bleef hij daar het liefst.

Geen toekomst
Voor Johan bood het thuis zitten geen toekomst. Hij miste elke verrassing in zijn leven en zat eigenlijk alleen maar te wachten op het einde.
Nadat Johan medicatie kreeg die leek te werken, wilde hij weer kijken naar betaald werk. Johan kreeg een klantmanager die hem naar Inclusief Groep leidde.

Vertrouwen opbouwen
Johan wilde vooral in het begin een plek vinden waar hij kon zitten, geen verantwoordelijkheid had en weg kon gaan als hij zich niet goed zou voelen. Hij ging naar de Basisacademie bij Inclusief Groep en bouwde langzaam zijn uren en vertrouwen op. Hij werd door de jobcoaches uitgedaagd om te blijven en op een andere manier om te gaan met zijn angsten.

Baan bij SociaalPlus
De werkzaamheden waren echter niet heel uitdagend en Johan gaf aan toe te zijn aan een volgende stap. Deze vond zijn jobcoach bij SociaalPlus in Ermelo. Johan begon met een werkervaringsplaats als IT ondersteuner en heeft sinds april 2024 een contract van 16 uur per week. Hij doet nu ook data analyses.

Vrijheid
Met zijn baan bij SociaalPlus durft Johan weer plannen te maken voor de toekomst. Hij denkt erover om voor zichzelf te beginnen en hoopt in de toekomst helemaal uit de bijstand te kunnen. Johan beseft zich meer dan ooit dat hij er nu weer toe doet en dat hij een stukje van zijn leven weer terug heeft.